čtvrtek 2. srpna 2012

Průběh výměny plastových oken

Veškeré práce, které jsou potřebné k provedení výměny plastových oken, jsou provedeny během jednoho obyčejného, ve většině případů, všedního dne.



Nejprve vybouráme staré okno. Poté očistíme nerovnosti po starém okenním parapetu (odstranění prachu). Poté odborně osadíme nový prvek včetně veškerého jeho příslušenství. Poté nově osazené okno zapěníme. Po zatvrdnutí pěny, seřízneme již zatvrdlou pěnu, aby nikde nepřesahovala a neomezovala běžný provoz a používání okna.

Dále osadíme jak venkovní tak vnitřní parapet, pokud je tedy součástí dodávky. Následuje zednické začištění vnitřního i venkovního ostění, případně suché zapravení. Poté následuje tmelení problematických míst, kde může dojít k případnému zatékání.
Dále osadíme interiérové žaluzie a ověříme jejich správnou funkčnost. Hrubý úklid po montáži plastových oken (úklid „načisto“ jen po předchozí domluvě). Takto se běžně v České republice vyměňují okna.

1 komentář:

  1. My máme plastová okna teprve druhý rok, tak se nás snad jejich výměna ještě dlouho nebude týkat. V létě nám ale okno v obýváku prasklo , takže jsem ho museli vyměnit, tak snad už nám žádné další nepraskne, abychom to nemuseli znovu řešit.

    OdpovědětVymazat